פרסומת

יום חמישי, 24 במאי 2012

חשוב לדעת: לא כל כך בריא לצרוך חיטה מלאה: חיטה מלאה? עדיף לוותר גם עליה

למרות הדימוי הבריא שיש לחיטה מלאה, היא גורמת להפרשת אינסולין מוגברת ולהשמנה בטנית. ב"חג הקציר" מומלץ לצרוך במקומה דגנים בריאים ומזינים יותר ככוסמין ודוחן

מאת: מור דואני, 24/05/12

...כולם משננים את האמירה "חיטה מלאה זה בריא וחיטה מעובדת היא הרסנית". אנו יודעים לומר כי בחיטה המלאה יש גם סיבים תזונתיים, חלבון, פחמימות מורכבות, שומן ושהיא מזון מלא ובריא. אלא שהחיטה המודרנית שונה מאד בהרכבה מהחיטה הקדומה. היא עברה שינויים מבניים כדי להיות יותר עמידה ומניבה, והדמיון בינה לבין החיטה הקדומה נמצא בעיקר בצורתה החיצונית.

מה כל כך לא בריא בחיטה המלאה? בחיטה המלאה האינדקס הגליקמי, המצביע על מהירות ספיגת הגלוקוז בדם, גבוה יותר מזה של סוכר לבן, בגלל נוכחות של עמילופקטין, חומר פחמימתי המתפרק בפה ומשפיע במהירות על עליית רמת הסוכר בדם. רמת האינסולין בעקבות אכילת חיטה (גם חיטה מלאה) עולה במהירות שיא, וככל שאוכלים יותר חיטה (כריכים, פיתות, לאפות, פסטה, עוגות , עוגיות ועוד) הלבלב מתעייף מהפרשת האינסולין, עד שהוא עלול להפוך למותש וחלש, דבר העלול להוביל להתחלתה של מחלת הסוכרת.

בנוסף, הפרשת יתר של אינסולין מסייעת להפוך שאריות של פחמימות לשומנים, המתרכזים בעיקר באזור הבטן ומכונים "השמנה בטנית", ההשמנה המקושרת לבעיות לב וכלי דם. השומן הזה נאסף גם באיברים הפנימיים החיוניים ומעודד ייצור דלקת ומחלות.

נקודה נוספת הקשורה לחיטה היא נוכחותו הגבוהה של הגלוטן בה.... .

מה ניתן לצרוך, אם כן, במקום חיטה? באפשרותנו לבחור במיני דגנים אחרים ובריאים יותר כמו כוסמין,...אשר נחשב יותר ידידותי לגוף האדם, פחות אלרגני, פחות מייצר ליחה ויותר קל לעיכול. ...
דגן אחר, חביב ומומלץ לתבשילי החג הלבן, הוא הדוחן....

לכתבה המפורטת והמלאה עם מתכונים והסברים נוספים:
חיטה מלאה? עדיף לוותר גם עליה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

המלצות נוספות מאת: outbrain