פרסומת

יום שני, 19 באוקטובר 2009

אבוקדו מציל חיים – יתרונות האבוקדו

במחקר חדש שנערך ביפן התברר שאבוקדו מגן על תאי הכבד.

חוקרים האכילו חולדות מעבדה עם מגוון ירקות שונים ואחר כך הזריקו להם חומר כימי שפוגע בתאי כבד. הנזק הקטן ביותר נגרם לקבוצה שאכלו אבוקדו.

עוד סיבות לאכול אבוקדו :

מחקרים אחרים מראים שלאבוקדו יש יתרונות נוספים:

  • ריכוז נוטריאנטים הגבוה ביותר.
  • באבוקדו יש הרבה ויטמין E – חשוב לבריאות הלב וכלי הדם, נוגד חמצון, מגן על העור מפני נזקי הקרינה, שומר על מערכת העצבים ועוזר למנוע אלצהיימר ופרקינסון.
  • הכי הרבה מגנזיום ואשלגן מבין כל הפירות. מגנזיום חיוני למערכת הלב וכלי הדם, לעצמות חזקות ולמניעת סוכרת. באבוקדו יש פי 20 כמות מגנזיום משאר הפירות האחרים. אשלגן חשוב לאיזון נוזלים בגוף יחד עם נתרן, אך בתפריט המודרני שלנו, אנחנו מקבלים פי 2 נתרן מאשלגן והתוצאה היא עלייה בלחץ הדם. אכילת אבוקדו יכולה לאזן את היחס בין נתרן לבין אשלגן ולמנוע לחץ דם גבוה.
  • הורדת רמת כולסטרול : אנשים רבים נמנעים מאכילת אבוקדו בגלל אחוז השומן הגבוה שלו. זה נכון. אבוקדו עשיר בשומן. אבל, השומן שלו הוא חד-בלתי רווי, (כמו שמן זית) בריא מאוד ובעצם מוריד את הכולסטרול LDL ומעלה את הכולסטרול HDL.
  • האבוקדו עשיר במיוחד בפיטוסטרולים, שזה הכולסטרול של הצמחים. הפיטוסטרולים חוסמים ספיגה של כולסטרול מן החי.
  • יש באבוקדו ריכוז סיבים מסיסים במים הגבוה ביותר מכל הפירות, ותפקיד הסיבים מסוג זה הוא לנקז כולסטרול מהגוף.
  • אבוקדו משפר את יכולת מערכת העיכול לספוג נוטריאנטים מהאוכל כמו אלפא-קרוטן, בטא קרוטן ולוטאין.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

המלצות נוספות מאת: outbrain