פרסומת

יום שני, 27 ביוני 2011

FoodsDictionary - אבטיח: אין קיץ בלעדיו

עם תחילת הקיץ התחילה גם עונת האבטיחים. אתם יכולים לראות אותם היום בכל מקום, גדולים וקטנים, עם ובלי גרעינים. הרבה אנשים שואלים אותי: האם לאכול אבטיחים? האם זה בריא? האם הם לא מתוקים מדי? והתשובה שלי היא תאכלו אותם! תאכלו אותם בגדול ללא חשש! האבטיח בריא, הוא לא משמין והוא גם צמח מרפא.
מאת: ד"ר יעל טוקצ`ינסקי, נטורופתית, פורסם ב-16.06.2011

-----------------------------------------------------------------------------------------------
(להלן קטעים נבחרים מהמאמר. הקישור למאמר המלא מופיע בסוף הכתבה)
-----------------------------------------------------------------------------------------------

אבטיח זהו פרי נהדר שהגיע אלינו לפני הרבה שנים מאפריקה הדרומית..

אבטיח מכיל 80-90% מים. השאר כולל סיבים תזונתיים, פרוקטוז, פקטין, ליקופן, חלבון, סידן, מגנזיום, פוטסיום, ברזל אורגני, סודיום, זרחן, קרוטין, ויטמין C, ויטמין B9, ויטמין B1, ויטמין B1 ו-PP.

כל זה עושה את האבטיח לפרי חיוני ביותר לגוף האדם, בעל ערך תזונתי גבוה, בעל תכונות ריפוי רבות. אבטיח מומלץ לאכילה לאנשים בכל גיל וכמעט בכל מצב בריאותי. יתרה מזאת, אנחנו משתמשים באבטיח כפרי מרפא במגוון רחב של מחלות, ביניהן מחלות קרדיו-וסקולריות, מחלות מערכת העיכול, מחלות כליות, כבד, אנמיה, דלקות פרקים, מצב רוח לא יציב, ירידה בכוח גברא, בעיות בחילוף חומרים ועוד. אבטיח חשוב מאד לנשים בהריון, לשיקום פלורת המעיים ולמצבים רבים אחרים.

כמות המגנזיום שנמצאת באבטיח כל כך גבוהה, שמספיק לאכול רק 150 גרם אבטיח ליום...

לאבטיח יש ערך קלורי מאד נמוך, רק 30 קלוריות ל-100 גרם של פרי. ..

מהווה חומר גלם מעולה למסכות הפנים ...

אבטיחים (*בגידול תעשייתי) אוגרים (*בקליפה) ניטרטים וניטריטים הרעילים לאדם... לכן אני לא ממליצה לבשל ריבות ושאר מאכלים מקליפות אבטיח..

עצות לבחירת אבטיח:

  • אל תקנו אבטיח קטן מדי וגם לא גדול מדי, אלא בינוני.
  • אל תקנו אבטיח עם כתם לבן על הצד, חפשו אבטיח עם כתם צהוב.
  • אל תקנו אבטיח עם סדק, אבטיח חתוך או אבטיח עם מקום רך או עם כתם בעל נקודה באמצע...

ברפואה עממית יש שימוש נרחב... למשל, במקרים של דימום טוחנים את גרעיני האבטיח ומערבבים אותם עם חלב. ...

גירגור מיץ אבטיח עוזר בדלקות גרון ובשחפת.

גרעיני אבטיח יעילים לטיפול בתולעי מעיים וכן כטיפול מונע נגדם.
לאנשים הסובלים מכאב ראש, הרפואה העממית ממליצה לקשור קליפה עבה של אבטיח למצח ולרקות.
במצבי קדחת, דלקות, חום גבוה וכן במצבים של צימאון, מאד עוזרת שתיית מיץ אבטיח או אכילת בשר הפרי.
ברפואה הסינית משתמשים במיץ אבטיח תוסס לטיפול בכוויות, אפילו כוויות קשות (עד לדרגה 3!).

הגבלות באכילת אבטיח:

  • לאנשים שסובלים מגזים...
  • לחולה סכרת לא תלויה באינסולין לא מומלץ לאכול יותר מ- 300 גרם אבטיח ליום. לחולה סוכרת התלוי באינסולין לא מומלץ לאכול יותר מ- 1 ק"ג אבטיח ביום.

אתם יכולים לבדוק אם לא הוזרק צבע לאבטיח, אם תיקחו חתיכה מהפרי ותשימו אותה בכוס מים קרים...פרי צבוע יצבע את המים בוורוד.

בשנת 2005 ביפן החלו למכור אבטיחים בצורת קובייה... בזמן הגידול מחזיקים אותו בקופסת זכוכית. ...


למאמר המלא:

FoodsDictionary - אבטיח: אין קיץ בלעדיו

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

המלצות נוספות מאת: outbrain