פרסומת

יום שני, 27 ביוני 2011

FoodsDictionary - מרגרינה או חמאה - מה לאכול?

החמאה מלאה בכולסטרול אז אסור, המרגרינה עשירה בשומן טרנס אבל מצד שני שמעתי שהיא תורמת לבריאות הלב. מבולבלים? אתם לא לבד!
מאת: סיגלית פז, דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית, פורסם ב-23.06.2011

להלן תקציר מתוך המאמר המלא - FoodsDictionary - מרגרינה או חמאה - מה לאכול?

..
את החמאה מכינים משומן החלב שעובר חביצה. בעצם מדובר במוצר טבעי. מכיוון שמדובר בשומן שמקורו מן החי הוא עשיר בשומן רווי ובכולסטרול
..

מדובר במוצר עשיר בשומן רווי. השומן הרווי הוכח כמגביר סיכוי למחלות לב וכלי דם, כיוון שמעלה את רמות הכולסטרול הרע בגופנו (LDL)
..
את המרגרינה מכינים ע"י הקשיית שמן צמחי.
...
הבעיה היא שעל מנת ליצור מוצר מוצק ולא נוזלי, יש להעביר את השמן תהליך שנקרא הידרוגינציה. בתהליך זה הופכים את השומן הבריא (חד בלתי רווי) לשומן מזיק (שומן רווי) אך לא די בכך. חלק מחומצות השומן משנות את המבנה שלהם בתהליך והופכות לחומצות שומן טרנס. עם השנים גילו שלשומן זה השפעה שלילית.
..

אם אתם מאלו שנהנים פעם בשבוע לשבת בבית קפה ולאכול פרוסה עם חמאה, אל תמנעו מעצמכם תענוג זה, אך כמובן אם מדובר בצריכה יומית, כדאי להפחית את התדירות והכמות הנאכלת.

אם אתם חובבי מרגרינה, ניתן להיעזר במרגרינה רכה של חברות מסויימות. על מנת ליצור מוצר פחות מזיק בריאותית, היצרנים הפחיתו את כמות השומן הרווי ושומן הטרנס ובחלקם העשירו את המוצר באומגה 3, סיבים תזונתיים, ויטמינים או מינרלים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

המלצות נוספות מאת: outbrain