פרסומת

יום חמישי, 16 באוגוסט 2012

כמה עובדות על יין -הזן הנחשב ביותר, הרבגוני ביותר, ומה לשתות קודם...

- זן הענבים הלבן "הנחשב" לטוב ביותר – שרדונה. זני הענבים האדומים "הנחשבים" לטובים ביותר- פינו נואר וקברנה סוביניון.
- זנים לבנים תוססים בטמפרטורה של 12 מעלות. הזנים האדומים תוססים עם הקליפות בטמפרטורה של 18 מעלות
- ניתן לייצר יינות לבנים מזנים אדומים – אם נפריד את הקליפה כי מה שנותן את הצבע זו הקליפה של הענב.
- הזנים האדומים המובחרים הם: פינו נואר- מבורגונדי שבצרפת, קברנה סוביניון -מבורדו, מרלו- מבורדו, שירז/ סירה- מעמק הרון, סנג'ובזה- מטוסקנה, פינוטאז'- מדרום אפריקה.
- הזנים הלבנים: שרדונה- מבורגונדי, סוביניון בלאן -מבורדו, אמרלד ריזלינג- מקליפורניה, שירז/ סירה- מעמק הרון.
- מוסקט הינו הזן היחיד בעולם שהינו גם אדום וגם לבן וגם אכיל וגם מצוין לקינוחים
- סדר שתיה: יינות לבנים לפני יינות אדומים. יינות יבשים לפני מתוקים. יינות צעירים לפני יינות ישנים.

למאמר המלא, הכולל פרטים נוספים ומידע, מתוך אתר "אסימון": כמה עובדות על יין

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

המלצות נוספות מאת: outbrain