כמה מסקנות מעניינות מבדיקה של גלובס:
"אדם המגוון את תזונתו וכולל בה ירקות, פירות, בשר ומוצרי חלב שונים, לא זקוק לחיזוקי ויטמינים או מינרלים, לא בכדורים ולא בתוך המזון"
* לתינוקות זה הכרחי – כי זה המזון הבלעדי שהם אוכלים.
* מי שלא צורך גבינות – חלב מועשר בסידן יכול להועיל לו, אבל זה – או גבינות מועשרות בסידן – לא מונע בריחת סידן.
* יוגורט עם חיידקים – יוגורט בעצמו הוא בריא. החיידקים יכולים להועיל אבל כל אחד מגיב אליהם אחרת. קשה להוכיח כמה חיידקים יש באמת במוצרים האלה.
* אומגה 3 – חומצה חשובה מאוד לגוף האדם (והגוף לא מייצר בעצמו) – אבל לרוב מוסיפים אותה מרכיבים צמחיים ואז ההשפעה פחותה (מאשר ממקור מהחי – דגים).
* מוצרים קפואים מן הצומח (טבעול וכו') – תוספת הויטמינים והמינרלים מחפה על כמויות גדולות של נתרן ורכיבים מעובדים לא בריאים.
* דגני בוקר – למרות הויטמינים, מכילים כמויות גדולות של סוכר.
* ויטמינצ'יק – כנ"ל.
* לפעמים עודף ויטמינים יכול להזיק – למשל ויטמין B לנשים בהיריון.
כלל הזהב שלי לגבי צריכת מוצרי מזון הוא לצרוך אותם במידה מבוקרת, אז לא צריך לדאוג לגבי עודף או חוסר.
השבמחק